TOLONG KLIK IKLAN INI YA..TENKIU

Monday, October 26, 2015

hantu KPTM KL

Salam sejahtera guys,

just nak ce cite kat korang kisah seram yang pernah aku dan ex room mate aku alami ketika menginap di hostel kptm kl. oh! ye hostel tu terletak di shamelin perkasa berdekatan dgn SMK Seri Bintang Utara, rasa nya korang tahu kan.

aku just ringkas kan je sebab tak byk berlaku sangat pun tapi apa yg terjadi ni sangat sangat laa menakutkan aku sbb benda first time jadi seumur hidup aku..

okay mcm ni..biasa bila daftar U esok nya akan start orientasi nak di jadi kan cerita waktu daftar semua dan daftar utk bilik hostel aku dpt bilik di tingkat 4 tingkat paling atas sbb ada 4 tingkat je hostel aku tu, hostel aku tu apartment luas jugak laa. so masa family aku hantarkan aku ke hostel dah siap angkut brg kat atas yg byk tu dgn menaiki tangga. ye, ada tangga je lif mmg takda. so settle brg semua dah angkat pilih katil bhg bawah sbb katil double decker kan. masa tu aku sorang je manusia yg pertama menjejak kaki ke rumah aku tu (hostel aku ni rumah rumah tau bkn mcm bilik bilik mcm asrama tu) letak bantal baldi semua kat atas katil lepas tu turun balik sbb nak lepak makan dulu dgn family dkt kedai makan area Esso tu sblm dorang blah meninggalkan aku kat sini.

so dah settle makan semua family hantar balik ke hostel salam peluk cium semua, aku pun naik laa ke hostel aku tu, aku masuk dgn slumber nya tanpa rasa takut sbb dlm otak fikir "tak sabarnya nak kemas katil!" kononnya haha! dlm setengah jam jugak laa aku duk mengemas sambil2 tu main phone jugak aku pelik, mana room mate aku yang lain ni tak masuk masuk lagi..

oh ye! aku ada kawan dr sekolah menengah yg turut sama belajar kat situ jugak tapi dia duduk tingkat 2, so drpd aku duduk sorang kat bilik aku dgn satu rumah aku takda org nya aku pun msg kawan aku tu nak lepak rumah dia, aku pun melepak laa kat rumah dia sejam dua lepas tu naik balik ke bilik. so berjumpa laa aku dgn dua budak bilik aku. sorang tini, sorang nana. rumah aku penghuni sepatutnya ada 9 disebabkan yang enam lagi tu senior so kitaorg bertiga lah kat rumah tu..

waktu room mate aku ada, aku ajak dorang cuci toilet sbb bilik kitaorg master sekali dgn bilik air. lubang bilik air tersumbat aku pun korek dgn hanger keluar laa mcm kain apa ntah dlm tu malas nak menilik sgt kan.

so dah malam masa tu nak tidur laa aku sorang je tidur bawah. bilik kitaorg ada dua katil double decker dua kawan aku tidur atas, aku kongsi katil dgn tini, nana kongsi katil dgn senior yg masih lagi cuti sem tu. so malam tu aku tidur sambil menutup muka dgn bantal peluk aku. so tertidur laa aku sampai tiba tiba aku tersedar sbb aku rasa ada org tarik bantal perlahan2 3 kali mcm tu masa tu badan aku semua tak boleh nak gerak nak baca apa mmg tak dpt dah masa tu. lepas 3 kali tarik bdn aku dah boleh gerak aku terus bgn dr katil kejut tini suruh turun bawah tidur dgn aku.

lepas aku ajak tini turun katil bawah tidur berimpit dgn aku, tini pulak kena kacau dia ckp mcm bunyi benda bingit kat telinga dia mcm benda tu marah kat dia. benda ni dia ganggu kitaorg masa orientasi masa tu.

lepas dah habis orientasi 3 hari je kitaorg pun dah start kelas mcm biasa. lama lama kelamaan tu benda tu start ganggu student yg menginap kat hostel siswi ni, sampai histeria teruk laa. tapi kebanyakkan nya tingkat 3 yg selalu benda tu kacau. sbb student kat tingkat 3 ni dorg malam malam jenis suka memekak gelak tak hengatttt, sbb tu kot kena kacau..


histeria makin teruk lepas satu satu kena kat student, warden just panggil ustaz je. pernah satu malam tu aku dgn tini saja lepak dkt guard house malam2 masa tu, sbb mak tini nak dtg bawakkan makanan utk kitaorg sambil2 tu borak dgn guard, saja nak korek2 aku pun cakap laa kat guard sebelum kitaorg masuk siswi ni tak jadi pape ke sbb siswi ni kosong sebulan sbb senior tgh cuti kan masa kitaorg masuk. guard tu dgn slumber ckp "seminggu sebelum korang nak masuk benda tu ada lalu depan guard house pak cik ni tapi pakcik buat buat tak nampak je, sbb dia tak mengusik" gila pakcik ni tak kisah lah usik ke tak cik pon kot gila apa! aku terus hmm dah agak dah mesti something ni. pakcik tu siap ckp "kat sini mmg tmpt dia, kalau korang ternampak dia buat relax je, ckp je kat dia kau duduk sini nak belajar nnt dia pegi laa"  gila sungguh pak guard ni debo rasa.

sejak masa tu ramai laa student nampak benda tu, ada yg tgh mencangkung kat depan tangga laa, nampak kat tepi pokok. aku pun makin takut sbb aku tak kena kacau seteruk tu. ada yg sampai tahap budak kelas aku tingkat 2 rumah dia kena ketuk bila bukak mcm ada satu benda hitam laju je masuk. wallahulam.

oh ye! waktu dah start kelas senior2 semua dah balik jugak, sbb kitaorg start lecture serentak dgn senior2 jugak. so berkenalan laa kitaorg yg junior ni dgn kakak senior bilik kitaorg nama nya mira. dia katil bawah (sekatil dgn nana)

nak ringkas kan cite, aku suruh tini cabut katil dia so jadikan katil single sbb bilik panas sangat tak rasa kipas aku yg tidur bawah ni. maka katil kitorg di cabut dijadikan single cuma katil mira je kekal lagi double decker nya tu. cuma nana tidur sekatil dgn kitaorg (katil aku dgn tini dirapatkan) so tidur laa kitaorg bertiga kat katil tu sampai hujung sem. okay! cite nya mcm ni. ptg tu lepas balik kelas si tini tanya aku "weh kau menangis eh smlm?" aku cakap laa "bila masa aku nangis aku dah sedap tidur semalam" tini ni jenis penakut tapi cover cover dia pun ckp "ohh..okay abaikan" aku masa tu takda syak pape, tapi pelik laa sbb aku dgn nana jenis suka borak2 sampai tertidur. so hari demi hari berlalu, masa tu aku tini dgn nana tgh melepet kat katil, mira kat ruang tamu tgh study, pintu bilik tak tutup rapat sbb nak kasi cahaya lampu luar masuk sikit sbb kitaorg bertiga otw nak tidur masa tu. tiba tiba aku dgn nana automatik berpeluk sama sendiri aku ckp dgn nana "kau dgr tak apa aku dgr" "aku dgr aku dgr" aku panggil mira suruh masuk bilik. aku dgn nana dgr mcm ada benda tgh menangis ter esak esak kat sudut kaki katil kitaorg, tini dia tak dgr sbb dia pakai earphone. masa ni aku dah start cuak. benda ni dah start kacau rumah kitaorg pulak.

so suara menangis tu still ganggu kitaorg, pernah masa tu aku habis kelas pukul 3 ptg aku duduk kat meja study aku makan nasi sorang2 maybe yg lain tak habis kelas lagi or mereput kat bilik masing2. so masa tgh makan aku dgr suara menangis lagi kat bilik air kat ruang meja study kitaorg. aku dgn cool nya bawak bungkus nasi lemak tu makan dlm bilik. masa tu takut tapi lapar punya pasal aku pun makan malas nak peduli. hati kental konon! padahal penakuttt! aku msg roomate jugak bila dorang nak balik nasib baik sorang room mate balik pukul 4 ptg kira aku kena tinggal utk sejam je laa.

kadang malam malam bila tengah nak tidur, dah tutup lampu kitaorg berempat mesti dgr suara menangis tu. asal tutup lampu bunyi dia main tikar mcm tepuk2 tikar tu. asal tutup lampu nak tidur je dgr dia menangis lg. sbb duduk berempat takda lah takut sangat, kalau tinggal sorang mintak maaf laa  aku ngadu kat kawan aku mcm mana nak buat ni baca yassin pun tak jalan. dia suruh aku baca ayatul kursi dia setiap penjuru bilik sbg pendinding (aku main ikut je masa tu sbb tekanan asyik kena kacau) dia ckp lepas baca jgn sesiapa jgn ckp benda tak elok kat bilik ni nnt pendinding tak jadi, mencarut pun jangan laa. so aku pun buat so nak kata benda tu kacau takda laa kan still ada sikit sikit tapi tidur kami semakin lebih lena gitu. so hari demi hari kitaorg pun buat buat tak layan dah dgn tangisan tu bila kitaorg dgr kitaorg buat tak tahu je. tapi mesti masing2 kaku sbb mcm tergamam sbb kau tahu tu bukan manusia.

so hari demi hari suara tangisan mengganggu kitaorg, nak dijadikan cerita malam tu kitaorg berempat tengah terbaring kat katil masa tu lampu bilik pun dah tutup. pintu bilik dah kunci. mmg masa tu otw nak tidur dah tapi nak borak2 dulu. masa tengah asyik kitaorg dok borak tiba tiba anjing kat banggunan sebelah hostel kitaorg menyalak teruk sangat sampai kitaorg bertiga berpelukan, sorang tu kat katil dia so jauh dgn katil kitaorg. yela kan org cakap kalau anjing menyalak teruk sgt tu dia nampak sesuatu. masa tgh berpelukan tu si nana kat tengah2. kaki aku dgn tini mmg belit habis badan si nana ni. si nana badan dia straight kejung mcm tu. tiba tiba nak nangis dia ckp "korang bukak lampu korang tolong..bukak lampu" si mira pun bgn pegi bukak lampu. nana terus terduduk sambil nangis kitaorg tanya lah "kau kenapa? kau nampak apa?" nana dgn nangis nya ckp "aku rasa ada kuku mcm sentuh kaki aku, mmg kuku weh panjang je rasa kuku tu" dorang dah keliling ngadap aku, aku suruh tini baca surah apa apa masa tu. nana tgh dlm pelukan aku. tiba tiba dgr mcm ada hentakkan kat tingkap bilik kitaorg.

mira boleh pulak menangis dia ckp kaki dia mcm kena tarik sambil menangis kat telinga dia. aku dgn beraninya ckp "jgn ganggu kitaorg, kitaorg duduk sini nak belajar" benda tu seolah olah mcm marah kitaorg, mmg dapat rasa bilik tu lain macam. mintak mira call kan budak bilik depan kitaorg tp harammmm sorg pun tak angkat, dah tidur. mira suruh kitaorg semua keluar dr bilik ni tapi dia sendiri ckp "kang kalau keluar dia duduk depan pintu mcm mana?" eyyy mira ni aku jantung dah laju, masa tu fikir mcm nak hujung nyawa dah. mira nampak bayang2 kat celah bawah pintu, dia ckp maybe ada org tak tidur lagi. call lagi still tak angkat so memang tak laa nak keluar bilik. so menunggu jela kitaorg dlm bilik ni. tiba tiba aku dgr ada benda mecakar kotak kat atas locker kitaorg. dorang semua pub tersentak masing2 peluk. aku ternampak dr ekor mata aku belah kanan, nampak hitam putih. hitam tu mcm panjang je dlm hati aku "ah! sudah! mesti benda tu" aku pun "astagfirullahalzim!!!" si tini dah gelabah "weh kenapa? kenapa? kenapa?" korang tak dgr ke aku tanya dorang. sekor sekor diam. kitaorg berpelukan masa tu sampai laa subuh. baru tidur. so nana yg kelas pagi terpaksa ponteng sbb mengantuk punya psl. tini pun aku paksa dia ponteng sbb aku sorang je kelas pukul 12pm yang lain semua kelas pg.

masing2 pegi kelas tgh hari tu, lepas habis kelas kitaorg jumpa dlm bilik, masa tu masing masing bukak cite. tini dah syak aku nampak "benda" tu dia tanya aku "kau nampak apa semalam weh." atas locker tini ada kotak yg dah lipat tau. aku tanya lah dorang "tak kan korang tak dengar jelas gila bunyi dia" sebelum aku nampak "benda" tu aku dgr bunyi mcm ort menguis (yeke ayat ni) alahhh mcm org mengaru garu kotak kat atas locker tini tu. tapi aku tak nak toleh, aku tgk dr ekor mata, aku nampak benda tu tgh mencangkung. yes mencangkung sbb kalau dia berdiri mmg tak lepas sbb dah dkt sgn syiling. aku nampak putih dan hitam. hitam tu panjang smpi mencecah bawah dah tapi tak cecah ke lantai laa. tapi lebih kurang mcm dah tutup suku pd locker tu punya kepanjangan. sah sah laa hitam tu adalah rambut dia. putih tu badan dia.

rupanya2 tiga kawan aku tak dgr bunyi kotak tu, and tak nampak benda tu atas locker dorang ckp dorang takut sangat sampai dorang tgk muka aku je tak pandang mana dah. masalahnya kenapa dr awal dia byk kacau aku. lepas dah terjadi tu, benda tu kurang kacau kitaorg dah. tapi kalau mulut kau masin mmg kena lah andddd suara tangisan tu masih ada tapi jarang jarang. lepas kejadian tu selang beberapa bulan aku saja acah acah kacau nana buat buat gaya hantu nana pun marah "kau buat mcm tu weh kau kena laa malam ni" mmg malam tu aku kena kacau pun. rasa mcm ada someting kuis kaki aku. mmg terus melompat kat badan tini. lepas drpd tu kitaorg dah jadi lebih baik sikit kat bilik tu. mmg hari hari kena baca sebelum nak tidur. tapi..tak habis kat situ lagi. masa kitaorg nak final pun dia kacau bila kitaorg tutup lampu nak tidur, dia kan main tikar mcm kibas2 tu. sampai terpaksa tidur bukak lampu. tapi lepas next sem nasib baik tak kena kacau dah. alhamdulillah lah jugak. kontrak duduk hostel setahun je, lepas habis kontrak aku terus cari rumah sewa dkt area tu jugak cuma jauh sikit. duduk flat je.

3 comments: